Суббота, 18.05.2024, 10:09
            Кордон біля трапу 
 
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Миколаївська міська Асоціація прикордонних ветеранських організацій » Ветерани - прикордонники » Новый Устав и структура Организации.
Новый Устав и структура Организации.
АлександрДата: Воскресенье, 30.10.2016, 21:15 | Сообщение # 1
Админ
Группа: Администраторы
Сообщений: 195
Статус: Offline
В свете подготовки к VIII Конференции ОВ ГПСУ, на которой будут обсуждаться и вносится изменения в действующий Устав Организации, предлагаем здесь обсудить новый его вариант.
Так же, в связи с увеличением числа членов нашей Николаевской организации, здесь же будет предложена к обсуждению новая её структура.
 
АлександрДата: Воскресенье, 30.10.2016, 21:27 | Сообщение # 2
Админ
Группа: Администраторы
Сообщений: 195
Статус: Offline



СТАТУТ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ

«ВСЕУКРАЇНСЬКА  ОРГАНІЗАЦІЯ ВЕТЕРАНІВ-ПРИКОРДОННИКІВ»


( нова редакція)

м. Київ– 2016 рік


1.    Загальні положення

1. Громадська організація «Всеукраїнська організація ветеранів-прикордонників» (далі – Організація) є добровільним об’єднанням осіб, які проходили військову службу або працювали в Прикордонних військах та Державній прикордонній службі, на основі спільних інтересів для реалізації мети та завдань, передбачених цим Статутом.

2. Організація створюється та діє на засадах добровільності, самоуправління, вільного вибору території діяльності, рівноправності перед законом, відсутності майнового інтересу її членів, прозорості, відкритості та публічності.

3. Діяльність Організації здійснюється в установленому порядку на всій території України, де створені та функціонують її відокремлені підрозділи.

4. Організація у своїй діяльності керується Конституцією України, ЗакономУкраїни «Про громадські об’єднання», іншими нормативно-правовими актами та цим Статутом.

5. Повна назва Організації – Громадська організація «Всеукраїнська організація ветеранів-прикордонників».

6. Скорочена назва Організації – ГО «ВОВП».

7. Місцезнаходження та юридична адреса Організації: 01601, місто Київ, вулиця Володимирська, 26.

2. Правовий статус Організації

1. Організація дію зі статусом юридичної особи, є не підприємницьким громадським об’єднанням, основною метою якого не є одержання прибутку.

2. Організація має самостійний баланс, рахунки в установах банків, в тому числі і іноземній валюті.

3. Організація має власну символіку (емблему, інший розпізнавальний знак, іншу атрибутику), зразки яких затверджуються керівним органом Організації та реєструються у порядку встановленому законодавством.

4.Організація має власну символіку користується рівними правами і несе обов'язки, пов'язані з її діяльністю, має печатку з власним найменуванням, бланки, штампи та інші реквізити.

5. Організація має право набувати майнові та особисті немайнові права, а також є стороною в судах загальної юрисдикції та юрисдикційних органах інших держав.

6.Організація здійснює свою діяльність на принципах добровільності, самоврядності, вільного вибору території діяльності, рівності перед законом, відсутності майнового інтересу членів (учасників), прозорості, відкритості та публічності.

7. Організація має всеукраїнський статус та підтверджує його відповідно до Закону.

8. Взаємовідносини між Організацією та Державною прикордонною службою України визначаються чинним законодавством України й обопільним прагненням активно добиватися реалізації поставлених цілей. Необхідною умовою виконання Державною прикордонною службою України функцій захисту ветеранів-прикордонників так само, як і активна участь ветеранських організацій у життєдіяльності Служби, є постійне підтримання ділових контактів, планування і погодження спільних заходів.

3.    Мета, завдання  та напрями діяльності Організації

1. Метою діяльності Організації є захист прав і свобод, задоволення законних суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших спільних інтересів своїх членів.

2. Для реалізації визначеної мети Організація має наступні основні напрямки діяльності та завдання:

- з метою захисту суспільних інтересів членів Організації збирання та аналіз інформації про ветеранів-прикордонників, яким потрібна допомога;
- участь у громадсько-політичному житті країни, співпраця з органами законодавчої та виконавчої влад, місцевими органами державної адміністрації, радами народних депутатів, органами самоуправління, державними і приватними господарськими структурами, іншими громадськими об'єднаннями, головними напрямками діяльності яких є економічне та духовне зміцнення України, мир та злагода у суспільстві і яки беруть участь в рішенні проблем, що турбують ветеранів, пенсіонерів, усіх літних людей;
- активна участь у національно-патріотичному вихованні молоді, роботі із збереження об’єктів (пам’ятники, обеліски, братські могили, інші місця поховань), які увічнюють пам'ять про прикордонників усіх поколінь;
- забезпечення тісної співпраці з Державною прикордонною службою України з метою сприяння у справі зміцнення охорони та оборони державного кордону.

3. Для досягнення статутної мети та виконання завдань Організація має право:

– від свого імені укладатиугоди, набувати майнових та немайнових прав, нести обов’язки, бути позивачем та
відповідачем у суді, арбітражному або третейському суді, мати у власності кошти та інше майно, відкривати рахунки в установах банків у національній та іноземній валюті;
– представляти та захищатисвої законні інтереси, а також законні інтереси своїх членів у державних
органах та установах, перед будь-якими юридичними та фізичними особами;
– отримувати від органів державної влади і управління та органів місцевого самоврядування необхідну інформацію та всебічну допомогу для здійснення своєї статутної діяльності;
– вносити пропозиції до органів влади і управління з питань розвитку фаху громадських зв’язків відповідно до статутної діяльності Організації;
– поширювати інформацію,пов’язану зі статутною діяльністю, пропагувати свої ідеї та мету;
– вступати в міжнароднігромадські (неурядові) організації, підтримувати прямі міжнародні контакти і зв’язки, укладати відповідні угоди.

4.    Порядок набуття і припинення членства в Організації, права та обов'язки її членів

1. Членом Організації може бути кожний громадянин (громадянка) України – ветеран Другої світової війни, інших локальних війн та воєнних конфліктів (учасник бойових дій, інвалід, учасник війни, учасник антитерористичної операції), ветеран Прикордонних військ, Державної прикордонної служби, пенсіонер-прикордонник та вдова прикордонника, інша особа, яка проходила військову службу або працювала в Прикордонних військах та Державній прикордонній службі України, незалежно від національності, політичних переконань, віросповідання, який (яка) визнає мету ветеранського руху, статут Організації, в міру своїх можливостей бере посильну участь у роботі ветеранської організації.

2. Членство в Організації є фіксованим, індивідуальним. Прийом у члени проводиться на засіданні ради відокремленого підрозділу на підставі письмової заяви, в якій особа підтверджує зобов’язання виконувати Статут Організації, а також згоду на обробку своїх персональних даних відповідно до статутних завдань і чинного законодавства.

Вихід з членів Організації вільний і проводиться також за письмовою заявою ветерана.

Членові Організації видається членський білет (вкладка у пенсійне посвідчення). Всі члени Організації - рівноправні. Відокремлені підрозділи у своїх межах можуть встановлювати сплату членських внесків, їх розмір та порядок внесення визначаються зборами відокремленого підрозділу.

Одержані грошові внески залишаються у відокремлених підрозділах і використовуються для їх потреб.

Члени Організації мають право:

– обиратита бути обраними в керівні органи Організації, брати участь у зборах, конференціях, пленумах ветеранських організацій усіх рівнів;
- обговорювати результати їх діяльності, критикувати, вносити пропозиції, звертатися із запитами, заявами та скаргами в усі ветеранські інстанції та вимагати відповіді по суті свого звернення;
– вносити пропозиції спрямовані на підвищення рівня соціального захисту членів Організації та удосконалення її діяльності;
– мати вільний доступ до інформації про діяльність та прийняті рішення Організації;
– відповідно до норм конституційного права особисто захищати права тасвободу членів Організації;
– встановленим порядком припиняти членство в Організації.

Член Організації зобов'язаний дотримуватися вимог Статуту, рішень керівних органів Організації, зміцнювати єдність Організації, мати активну життєву позицію, добиватись виконання членами Організації моральних норм поведінки. Члени Організації, які вчинили дії, що ганьблять честь ветерана-прикордонника, можуть бути виключені з лав Організації рішенням зборів.
 
АлександрДата: Вторник, 01.11.2016, 20:44 | Сообщение # 3
Админ
Группа: Администраторы
Сообщений: 195
Статус: Offline
5.     Керівні органи Організації
 

1. Вищим керівним органом Організації є конференція, яка скликаєтьсякерівним органом Організації один раз на рік. Конференція заслуховує звіти керівного таконтролюючого органів, визначає головні напрями роботи Організації, затверджує Статут, вноситьзміни і доповнення до Статуту.
Конференція вирішує питання про припинення діяльності Організації, реалізуєправо власності на її майно та кошти, розглядає інші важливі питання діяльності Організації. Обирає строком на 2 роки новий керівний орган – комітет, у складі визначеному Конференцією, та контролюючий орган – ревізійну комісію у складі не менше трьох членів.
Обраними вважаються кандидати, за яких проголосувало більше половини делегатів конференції. Порядок виборів делегатів та норми представництва на Конференцію встановлюються комітетом Організації. Конференція вважається правомочною якщо в її роботі бере участь більше половини делегатів.
Всі рішення на Конференції приймаються простою більшістю голосів присутніх делегатів.

До виключної компетенції Конференції належить прийняття рішень про:
– затвердження змін і доповнень до Статуту;
- затвердження регламенту проведення Конференції;
– затвердженняосновних напрямків, планів і програм діяльності Організації;
– затвердженнярічних бюджетів, балансів, фінансових та інших звітів керівних органів Організації;
– засновує грамоту, листподяки та інші відзнаки Комітету для нагородження ними активістів ветеранського руху, осіб, які      підтримують діяльність Організації;
– обрання членів комітету та Ревізійної комісії;
– участь громадського об'єднання в інших юридичних особах, а також в об'єднаннях юридичних осіб;
–створення і припинення відокремлених підрозділів Організації;–розпорядження майном Організації, делегування окремих повноважень іншим органам або особам (крім тих, що законами віднесені до виключних повноважень вищого керівного органу);
–проведення незалежного фінансового або іншого аудиту Організації;
–прийняття рішення про саморозпуск/реорганізацію. Рішення Конференції/зборів оформлюються протоколом,який підписується Головуючим та секретарем.

2. У період між конференціями керівництво діяльністю Організації здійснює комітет, котрий на свої засідання збирається по мірі необхідності, але не менше одного разу на три місяця. Засідання комітету правомочні, якщо в їх роботі беруть участь більше половини членів комітету, у тому числі шляхом попереднього письмового опитування або з використанням засобів зв’язку.Між конференціями комітет, при необхідності, доповнюють шляхом кооптування свій склад новими членами, але не більш як на одну третину, а також виводять з свого складу осіб на їх прохання, або за іншими мотивами.

 Комітет Організації:
– обирає президію,кількісний склад якої визначає комітет, голову, першого заступника, заступників голови, відповідального
секретаря строком на 2 роки;
– утворює комісії зосновних напрямів своєї діяльності (соціально-правового захисту ветеранів, військово-патріотичного виховання молоді, тощо);
– організує реалізаціюрішень конференції, своїх постанов, забезпечує контроль за виконанням вимог Статуту, здійснює в рамках вимог Статуту керівництво регіональними та відокремленими підрозділами Організації;
– розглядає і вирішуєпитання організаційної, виховної та благодійної роботи, узагальнює і поширює позитивний досвід діяльності регіональних та відокремлених підрозділів Організації;
– представляє і захищає законні інтереси Організації та її членів у державних та громадських органах, співпрацює і взаємодіє з ними у вирішенні конкретних питань ветеранського життя, разом з відповідними міністерствами, фондами федераціями, товариствами та іншими відомствами і громадськими об’єднаннями   сприяє розробці і виконанню програм, спрямованих на соціальний захист громадян літнього віку;
– сприяє розвиткуволонтерського руху в регіонах, організує обмін набутим досвідом з цього питання;
– координує діяльністьвідокремлених підрозділів по увічненню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, забезпечує загально-методичне керівництво їх роботою по патріотичному вихованню молоді, вивченню позитивного досвіду у цьому напрямку і впровадженню його на місцях;
– підтримує дружні стосунки з організаціями ветеранів-прикордонників інших країн,  забезпечує обмін досвідом ветеранської
діяльності з ними. З цією метою можуть здійснюватися відрядження за кордон активістів Організації;
– підтримує діловістосунки і бере участь у роботі інших громадських об’єднань з організації та проведенні спільних заходів щодо захисту інтересів людей літнього віку;
– вносить пропозиції встановленим порядком про нагородження (заохочення) активістів державними та відомчими нагородами, заохочує активістів організації морально й матеріально;
– встановлює звання«Почесний голова», яке присвоюється комітетом Організації головам рад (комітету) регіональних та відокремлених підрозділів за бездоганну багаторічну працю на цих посадах два і більше звітних періодів.
ЗаПочесним головою зберігається право участі у зборах, засіданнях, конференціях з правом дорадчого голосу – безстроково. 

3. Голова комітету:

– забезпечує особисто тачерез своїх заступників керівництво Організацією, роботою її комітету (президії та комісій);
– підтримує діловістосунки й інформує керівництво Державної прикордонної служби України з принципових питань життє діяльності Організації;
– узгоджує зкерівництвом Державної прикордонної служби України основні напрями роботи ветеранів в органах Служби, а також проведення спільних заходів;
– відповідно до чинного законодавства подає керівництву Державної прикордонної служби України пропозиції щодо поліпшення пенсійного і медичного забезпечення ветеранів та членів їх сімей, а також щодо подання їм допомоги у розв'язанні інших
соціально-побутових проблем;
– представляє інтереси Організації в державних, громадських, інших органах та організаціях;
– вирішує питанняфінансування Організації, організує відкриття рахунків в банках у межах наданих повноважень, є розпорядником коштів, підписує фінансові та інші документи Організації. В разі його відсутності ці обов’язки виконує перший заступник голови.
Голова,перший заступник, заступники голови, інші члени комітету ведуть особистий прийом, розглядають письмові й усні звернення ветеранів. 

4. Між засіданнями комітету всі інтереси Організації правомочнапредставляти президія комітету. Вона є виконавчим органом, який підзвітний комітету Організації. Президія організує виконання всіх завдань, покладених на комітет, готує і проводить засідання комітету, організує і контролює виконання їх рішень на місцях, забезпечує постійний зв'язок з відокремленими підрозділами, подає їм організаційну, методичну та іншу допомогу, реагує на пропозиції і запити ветеранів, підтримує ділові стосунки і зв'язок з керівництвом Державної прикордонної служби України. Свої засідання вона проводить за потреби.

Засідання президії вважаєтьсяправомочним, якщо в ньому бере участь більше половини її складу. 

5.Ревізійні комісії Організації, її відокремлених підрозділів обирають на своїх засіданнях голів і секретарів строком на 2 роки. Члени інших керівних органів не можуть бути членами Ревізійних комісій. Ревізійні комісії підзвітні конференції та відповідним зборам і мають консультативні та контрольні повноваження з питань фінансової діяльності і цільового  використання активів Організації.
Члени Ревізійних комісій беруть участь в роботі комітету та відповідних рад ветеранів з правом дорадчого голосу.

Ревізійні комісії мають повноваження:

– вносити пропозицій щодо фінансової діяльності та використання активів Організації;
– складати висновки про фінансову діяльність та використання активів Організації до затвердження зборами/Конференцією річних бюджетів, балансів, фінансових та інших звітів керівних органів;
– складати висновки з інших питань за поданням керівних органів Організації;
– проводити періодичні та спеціальні перевірки фінансової діяльності та використання активів Організації, залучати незалежних
експертів до указаних перевірок. 

6.     Порядок звітування керівних органів Організації перед своїми членами
 

1. Комітет Організації звітує перед її членами на Конференції з питань пов’язаних з реалізацією покладеного на нього повноважень та здійснення статутних завдань. 

2. Щорічний звіт по виконаннюстатутних завдань оприлюднюється протягом 30 днів з дня озвучування.

3. Відповіді на запити членівОрганізації щодо діяльності керівних органів та про виконання статутних завдань
надаються письмово або електронною поштою у 30 денний термін. 

7.     Порядок оскарження рішень, дій, бездіяльності керівних органів Організації та розгляду скарг. 

1. Члени Організації мають право оскаржити рішення, дію або бездіяльність іншого члена Організації, члена ради/комітету, голови ради/комітету, зборів, конференції шляхом подання письмової скарги, а саме:

– на дії, бездіяльність або рішення члена Організації - первинна скарга подається голові ради відокремленого підрозділу, який зобов'язаний отримати письмові пояснення від особи, дії, бездіяльність або рішення якого оскаржується, та протягом 20 (двадцяти) робочих днів розглянути скаргу із письмовими поясненнями та повідомити про результати її розгляду скаржника.

В разі відхилення скарги - повторна скарга подаєтьсядо ради відокремленого підрозділу, яке зобов'язане розглянути скаргу на
найближчому засідання, із обов'язковим викликом члена Організації, який скаржиться, а також члена Організації, бездіяльність або рішення якого оскаржується.

В разі відхилення скарги радою - повторна скаргаподається до зборів відокремленого підрозділу, які зобов'язані розглянути
скаргу на черговому позачерговому зборі, із обов'язковим викликом члена громадського об'єднання який скаржиться, а також члена Організації дії, бездіяльність або рішення якого оскаржується;

 – на дії, бездіяльність або рішення члена радивідокремленого/ регіонального підрозділу - первинна скарга подається до голові
ради,  який зобов'язаний отриматиписьмові пояснення від особи, дії, бездіяльність або рішення якого оскаржується, та протягом 20 (двадцяти) робочих днів розглянути скаргу із письмовими поясненнями та повідомити про результати її розгляду скаржника.

В разі відхилення скарги - повторна скарга подаєтьсядо ради відокремленого/ регіонального підрозділу, яка зобов'язана розглянути скаргу на найближчому засідання, із обов'язковим викликом члена Організації, який скаржиться, а також члена Організації, бездіяльність або рішення якого оскаржується.

В разі відхилення скарги радою - повторна скаргаподається до зборів відокремленого підрозділу/уповноважених відокремлених
підрозділів регіону, які зобов'язані розглянути скаргу на черговому позачерговому зборі, із обов'язковим викликом члена Організації, який скаржиться, а також члена Організації, бездіяльність або рішення якого оскаржується. Скарга, яка потребує негайного розгляду, є підставою для скликання позачергового збору протягом 30 (тридцяти) днів з дня її отримання; 

– на дії, бездіяльність або рішення голови ради відокремленого/ регіонального підрозділу - первинна скарга подається до зборів відокремленого підрозділу/уповноважених відокремлених підрозділів регіону, які протягом  двадцяти) робочих днів зобов'язані розглянути скаргу на черговому позачерговому зборі, із обов'язковим викликом члена Організації, який скаржиться, а також голови ради відокремленого / регіонального підрозділу, бездіяльність або рішення якого оскаржується.
Головуючого такого зібрання обирають його учасники. В разі відхилення скарги зібранням - повторна скаргаподається голові комітету Організації, який зобов'язаний протягом 20 (двадцяти) робочих днів розглянути скаргу із письмовими поясненнями та повідомити про результати її розгляду скаржника.

- на дії, бездіяльність або рішення члена комітетуОрганізації - первинна скарга подається голові комітету Організації, який
зобов'язаний протягом 20 (двадцяти) робочих днів розглянути скаргу із письмовими поясненнями та повідомити про результати її розгляду скаржника.
В разі відхилення скарги - повторна скарга подаєтьсядо комітету Організації, який зобов'язана розглянути скаргу на найближчому засідання, із обов'язковим викликом члена Організації, який скаржиться, а також члена комітету Організації, бездіяльність або рішення якого оскаржується.
В разі відхилення скарги комітетом Організації -повторна скарга подається до конференції Організації, яка зобов'язана
розглянути скаргу із обов'язковим викликом члена Організації, який скаржиться, а також члена комітету Організації, бездіяльність або рішення якого оскаржується;

- на дії, бездіяльність або рішення голови комітетуОрганізації - первинна скарга подається до комітету Організації, який
зобов'язаний протягом 20 (двадцяти) робочих днів розглянути скаргу із письмовими поясненнями та повідомити про результати її розгляду скаржника.
В разі відхилення скарги комітетом Організації -повторна скарга подається до конференції Організації, яка зобов'язана
розглянути скаргу із обов'язковим викликом члена Організації, який скаржиться, а також голови комітету Організації, бездіяльність або рішення якого оскаржується.
Головуючого такої конференції обирають делегати конференції;

 – на дії, бездіяльність або рішення конференціїОрганізації - член Організації, який скаржиться, звертається до суду, відповідно
до чинного законодавства на момент оскарження таких дій, бездіяльності або рішень.
 
АлександрДата: Среда, 23.11.2016, 10:53 | Сообщение # 4
Админ
Группа: Администраторы
Сообщений: 195
Статус: Offline
8.     Джерела надходження і порядок використання коштівта іншого майна Організації


1. Громадська організація «Всеукраїнська організація ветеранів-прикордонників» є неприбутковим громадським об’єднанням.

2. Кошти Організації та її регіональних і відокремлених підрозділів формуються із:
– надходжень передбачених: статтею 20 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (які в межах своєї компетенції надають органи державної влади і місцевого самоврядування ветеранським організаціям
фінансову підтримку з коштів відповідних бюджетів);
- статтею 87 Бюджетного Кодексу України (для фінансування всеукраїнських організацій);
– благодійної допомоги підприємств, організацій, установ, комерційних структур, окремих спонсорів, меценатів та інших добровільних внесків, членських внесків членів Організації, які можуть збиратися в організації за рішенням її зборів.

Право розпоряджатися коштами належить комітету,радам усіх рівнів, у тому числі відокремлених підрозділів. Розпорядниками
коштів є голови, а в разі їх відсутності – заступники голів комітету, рад.
Використовуються кошти на здійснення статутної діяльності, організаційно-масові заходи, заохочення активістів, на матеріальну
допомогу ветеранам та інші благодійні цілі.

3. Організація, її регіональні та відокремлені підрозділи можуть мати у власності будівлі, споруди, приміщення, транспортні
засоби, обладнання та інше майно, необхідне для здійснення їх статутних обов’язків, які їм надаються безкоштовно керівництвом Державної прикордонної служби України, органами державної влади і місцевого самоврядування відповідно
до статті 20 Закону України  «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також майно придбане за
рахунок власних кошті, або передане їм безкоштовно іншими організаціями.Організація, її регіональні та відокремлені підрозділи здійснюють права володіння, користування та розпорядження цим майном. Власність Організації охороняється Законом.

Голова комітету,  регіональних та відокремлених рад увідповідності з чинним законодавством можуть видавати накази, розпорядження щодо господарської, організаційної та фінансової діяльності.


9.     Порядок створення, діяльності та припинення діяльності відокремлених підрозділів Організації

1. Члени Організації ведуть спільну діяльність шляхом об’єднання у відокремлені підрозділи, які утворюються рішенням комітету Організації за територіальним принципом при наявності не менш, ніж двох членів Організації. Відомості про утворені відокремлені підрозділи подаються комітетом Організації до уповноваженого органу з питань реєстрації встановленим порядком.

2. Відокремлені підрозділи керуються у своєї діяльності Статутом Організації. Вони представляють інтереси Організації та забезпечують реалізацію статутних завдань на місцях.

3. Якщо на обліку відокремленого підрозділуперебуває більше 300 членів, можуть створюватися районні осередки,які працюють на правах відокремлених підрозділів. Для координації роботи таких відокремлених підрозділів на зборах уповноважених від
районів обирається рада відокремленого підрозділу Організації у відповідному населеному пункті.

4. Відокремлені підрозділи не мають статусу юридичної особи. Організації ветеранів-прикордонників, які діяли зі статусом юридичної особи на день введення в дію Закону України «Про громадські об’єднання» та підтвердили своє членство в Організації, рішенням комітету Організації визнаються відокремленими підрозділами з збереженням їм статусу юридичної особи. Відокремлені підрозділи Організації зі статусом юридичної особи можуть мати своє положення/статут, які відповідають положенням Закону та Статуту Організації.

5. Структуру, форми та методи своєї роботи кожний відокремлений підрозділ визначає самостійно. Вищим керівним органом відокремленого підрозділу є збори, які проводяться у міру необхідності, але не рідше одного разу на рік. Збори заслуховують звіти ради, голови, ревізійної комісії (ревізора), обговорюють інші питання діяльності, обирають новий склад ради, ревізійної комісії ( ревізора). Рада відокремленого підрозділу обирає зі свого складу голову, заступника та секретаря ради. Збори правомочні, якщо в їх роботі беруть участь більше половини членів Організації, у тому числі шляхом попереднього письмового
опитування або з використанням засобів зв’язку.

6. Голова ради відокремленого підрозділу звітує передзборами про свою діяльність. Він організовує діяльність членів Організації по виконанню статуту Організації, веде облік членів, що приймаються до Організації відокремленим підрозділом, представляє інтереси своїх членів у відповідній районній, міській держадміністрації, місцевих радах та в інших організаціях.Безпосередньо підтримує ділові стосунки з командуванням відповідного органу Державної прикордонної служби, узгоджує спільні заходи, інформує його про діяльність Організації, а також про соціально-побутові потреби і запити ветеранів-прикордонників. Разом з іншими членами ради взаємодіють з міськими (районними) організаціями ветеранів війни, праці та Збройних сил і добиваються
здійснення конкретних заходів для поліпшення матеріального, медичного, торговельного, транспортного та інших видів забезпечення ветеранів-прикордонників, виконує інші повноваження, надані керівними органами Організації.

Голова ради відокремленого підрозділу має право діяти від імені Організації на підставі довіреності, виданої комітетом Організації.Голова,заступники голови, члени ради усіх рівнів ведуть особистий прийом, розглядають письмові та усні заяви й скарги ветеранів, вирішують інші питання діяльності Організації.

7.  Відокремлений підрозділ:

– провадить облік членівОрганізації; 
– піклується про членівОрганізації, перш за все про інвалідів, тяжкохворих, малозабезпечених та одиноких, сприяє поліпшенню їх матеріально-побутових умов, медичного обслуговування із цією метою щороку проводить обстеження умов їх життя, побуту та відпочинку;
– забезпечує безпосередню участь своїх членів у житті ветеранського колективу, вихованні воїнів кордону, цивільної молоді на героїчних прикордонних традиціях, в дусі любові до Вітчизни та прагнення до надійного захисту її кордонів;
– захищає честь членів Організації, здійснює вплив на осіб, які ганьблять своєю поведінкою честь і звання ветерана;
– постійно підтримує діловий контакт і узгоджує проведення спільних заходів з начальниками регіональних управлінь і органів охорони державного кордону Державної прикордонної служби України;
– співпрацює здержавними органами, органами місцевого самоуправління та іншими організаціями в інтересах соціального захисту ветеранів;
– бере активну участь ужиттєдіяльності ветеранських організацій міста (району), у виконанні спільних рішень, прийнятих на зборах (конференції);
– подає організаційну, а при наявності коштів і матеріальну допомогу малозабезпеченим членам Організації у їх побуті, лікуванні та похованні померлих, організує упорядкування могил, передусім одиноких ветеранів;
– разом з органамидержавної адміністрації, органами місцевого самоврядування, громадськими та військовими організаціями опікується за належним утриманням місць поховання захисників кордонів усіх поколінь, інших об’єктів, які увічнюють ратні й
трудові подвиги прикордонників;
– при наявності власних коштів може, крім морального заохочення, стимулювати діяльність своїх активістів матеріально.

8. Відокремлені підрозділи Організації, які знаходяться територіально на ділянках відповідальності регіональних управлінь ( далі – РУ) Державної прикордонної служби України, а саме: Західне РУ (м. Львів), Азово-ЧорноморськеРУ (м.Херсон), Східне РУ (м. Харків), Південне РУ (м. Одеса), Північне РУ (м. Житомир),  об’єднуються в регіональні підрозділи. Регіональні підрозділи Організації керуються цим Статутом.Вищим керівним органом регіонального підрозділу є збір уповноважених осіб відокремлених підрозділів регіону, який заслуховує звіти ради та ревізійної комісії, обирає новий склад ради та ревізійної комісії строком на 2 роки в кількості, яку визначає збір уповноважених, вирішує інші питання діяльності.

Уповноважені обираються на зборах відокремлених підрозділів згідно з нормою представництва, встановленою радою регіонального підрозділу Організації. Збір уповноважених вважається правомочним, якщо в його роботі бере участь більше половини обраних уповноважених.

Постанови збору уповноважених приймаються більшістю голосів присутніх.У період між зборами ради підрозділів всіх рівнів, при необхідності, доповнюють шляхом кооптування свій склад новими членами, але не більш як на одну третину, а також виводять з свого складу осіб на їх прохання, або за іншими мотивами.

Рада регіонального підрозділу Організації:

- провадить облік відокремлених підрозділів регіону;
– спрямовує діяльність відокремлених підрозділів, узагальнює і поширює позитивний досвід їх роботи, проводить навчання ветеранського активу;
– представляєі захищає свої законні інтереси та законні інтереси своїх членів у державних та громадських органах, підтримує тісні зв'язки з благодійними, підприємницькими й іншими організаціями з метою розв'язання ветеранських проблем;
– бере участь у роботі рад міських (районних) організацій ветеранів України;
– разом із заінтересованими організаціями бере участь у розробці та реалізації конкретних програм, спрямованих на поліпшення умов життя, охорони здоров'я та побуту ветеранів;
– розглядаєі вирішує питання організаційної, виховної та благодійної роботи, координує діяльність відокремлених підрозділів з цих питань;
– забезпечує активну участь ветеранів у пропаганді прикордонних традицій, у навчально-виховній роботі з особовим складом та цивільною молоддю;
– подає,у міру можливостей, допомогу органам Державної прикордонної служби України у вивченні та доборі молодого поповнення;
– турбується про залучення ветеранів до громадської та посильної трудової діяльності, сприяє звільненим з військової служби прикордонникам у влаштуванні на роботу, придбанні цивільної спеціальності, відстоює їх законні інтереси.

Голова ради регіонального підрозділу Організації обирається радою строком на 2 роки та забезпечує керівництво радою, підтримує діловий контакт з керівництвом регіонального управління Державної прикордонної служби України, узгоджує проведення заходів, пов'язаних з фінансовими й матеріальними затратами та інформує його з принципових питань діяльності Організації, а також про потреби й запити ветеранів. 

Він представляє інтереси Організації у відповідних державних адміністраціях, Радах народних депутатів, підтримує тісні зв'язки з громадськими організаціями, разом з ними вирішує питання соціального й правового захисту, медичного, побутового, торговельного та іншого життєзабезпечення ветеранів. Голова та заступник голови ведуть особистий прийом, розглядають письмові й усні скарги ветеранів, вирішують інші питання, пов'язані з діяльністю Організації.
 
АлександрДата: Среда, 23.11.2016, 11:59 | Сообщение # 5
Админ
Группа: Администраторы
Сообщений: 195
Статус: Offline
10. Порядок внесення змін до статуту

1. Рішення щодо внесення змін до статуту або затвердження нової редакції статуту приймається конференцією Організації. Якщо зміни, що вносяться до статуту стосуються його незначної частини, приймається рішення про внесення змін до статуту.

У разі зміни значної частини положень статуту (більше, ніж половини), приймається рішення про затвердження нової редакції статуту.

2. Про внесення змін до Статутуповідомляється  уповноважений орган з питань реєстрації протягом 60 днів з дня прийняття такого рішення конференції Організації.

                             11.     Порядок прийняття рішення щодо саморозпуску або реорганізації Організації

1. Діяльність Організації може бути припинена за рішенням конференції Організації (2/3 голосів делегатів), а також у разі реорганізації або ліквідації (саморозпуску, примусового розпуску) Організації за рішенням суду, для чого створюється ліквідаційна комісія.

2. Кошти та інше майно після ліквідації Організації не можуть перерозподілятися між членами, а направляються на благодійні цілі або в доход держави.
 
Форум » Миколаївська міська Асоціація прикордонних ветеранських організацій » Ветерани - прикордонники » Новый Устав и структура Организации.
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024uCoz